POCETNA

Facebook_Apartman_Rede

DOBRODOŠLI !

Apartmani "Rede" nalazi se u blizini centra Tršća, mjesta u "zelenom srcu Hrvatske" u čabarskom kraju na nadmorskoj visini od 825 metara.

Tršće je 2011. godine dobitnik "Zelenog cvijeta" kao najuređenije turističko mjesto kontinentalnog dijela Primorsko-goranske županije sa bogatom florom i faunom koju osobito mogu osjetiti oni koji prvi puta dolaze u ovaj čudesni kraj.

Na udaljenosti od cca 50 m od apartmana nalazi se "Botanički vrt", te turističko edukativna "Staza predatora" sa maketama autohtonih divljih životinja, najčešće u skladu s njihovim prirodnim dimenzijama.

U Tršću možete prošetati i poučnom stazom "Stopama tršćanskih rudara" koja je označena putokazima i povezuje nekoliko rudnika.

Blizu apartmana „Rede“, na udaljenosti od cca 150 m nalaze se teniski tereni, igralište i konjički klub "Magušar" koji omogućuje najam konja za jahanje.

Lokacija apartmana idealna je za one koji žele uživati u zimskim sportovima. Pokraj kuće prolazi staza za nordijsko skijanje, a na udaljenosti od cca 500 m nalazi se skijalište "Rudnik".

Na ovom podneblju postoje brojne lokacije pogodne za branje šumskih plodova. Ovdje su staništa gljiva: smrčka, vrganja, lisičarke, sunčanica, rujnica, maglena, panjevčica i dr. Od ljekovitog bilja ovdje se mogu naći stolisnik, gospina trava, majčina dušica, neven, medvjeđi luk, borovica i dr., a od šumskog voća ovdje možete brati borovnice, jagode, maline, kupine i dr. šumske plodove.

Također možete kušati aromatične napitke i sirupe, jesti voćne salate i druge specijalitete čabarskog kraja (kolače od borovnica, sir s medvjeđim lukom, štrudle, razne ljekovite čajeve, jela od divljači...).

Na području čabarskog kraja postoje obilježene biciklističke staze i brojni vidikovci s kojih se pruža pogled na slikovita goranska mjesta. Grad Čabar bogat je prirodnim ljepotama kao što su: Nacionalni park Risnjak, Snježnik, te predivni izvori rijeka Kupe, Čabranke i Gerovčice. U blizini Lividrage postoji i turistička atrakcija "kraljica šume" - jela impozantnih dimenzija.

U čabarskom kraju nalaze se i prirodni ambijenti za streličarstvo, lov, ribolov, rekreativno jahanje na konju, planinarenje i airsoft. U Tršću se nalazi i adrenalinski park namijenjen svima onima koji su željni zabave, smijeha i uzbuđenja.

Za novi pjev u prirodi, a u svrhu očuvanja i zaštitu ugroženih vrsta ptica, 2019. godine otvoren je i stavljen u funkciju turizma i znanosti "Srednjeeuropski uzgojni centar Tetrijeba gluhana u Gorskom Kotaru" u Farjevom lazu kraj Čabra.

Čabarski kraj bogat je i kulturno-povijesnim znamenitostima kao što su: dvorac "Petar Zrinski", galerija Vilima Svečnjaka, "Palčava šiša" u Plešcima, rimski obrambeni zid „Limes“, stare vodenice i pilane u Zamostu i goranska etno kuća "Vesel". Hrabrost, dobrota, poštenje, upornost i snaga čovjeka ovog kraja veliča se legendom Petra Klepca.

Želimo Vam dobrodošlicu i ugodan boravak u apartmanima "Rede"!

Marketing